Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Balesetveszélyes kopott zebrák, vigyázzunk velük!

A hatályos KRESZ-előírások szerint a jármű vezetőjének a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy adott esetben a gyalogos részére elsőbbségadási kötelezettségének maradéktalanul eleget tudjon tenni. De mi van akkor, ha kopott a felfestés?

Autóból alig lehet észrevenni egy lekopott zebrát, ezzel szemben egy foszforeszkálóan fehér zebra szinte fizikai akadályként tornyosul elénk, kényszeríti az autóst, hogy megálljon, elsőbbséget adjon. Sok helyen azonban csak a kopott zebrával kell beérni, ami azonban rendkívül balesetveszélyes lehet. Több helyről is érkezett hozzánk bejelentés kopott, esetleg egyáltalán nem látható zebrák ügyében.

Fonyódon például  a 7-es főút (Ady Endre utca) és Blaha Lujza utca találkozásánál hiányzik az Állj! Elsőbbségadás kötelező! útburkolati jelzés. Hiányzik továbbá az úton való biztonságos gyalogos átkelést lehetővé tevő kijelölt gyalogátkelőhely, azaz a zebra is.

A Rendőrség egyik főhadnagya egy másik ügy azt közölte, hogy a gyalogos-átkelőhely akkor gyalogos-átkelőhely, ha azt a felfestés mellett tábla is jelzi. Ha nincs tábla, nincs zebra – elviekben ez a szabály. Attól még reméljük, hogy sikerül minél több kopott zebrát "megjavítanunk" a biztonságos és balesetmentes közlekedés érdekében!

Amennyiben ha te is belefutnál a fenti kopott zebrához hasonló hibába, nyugodtan menj fel a terfigyelok.hu-ra, és jelezd nekünk a problémát.

0 Tovább

Mikor fog eltűnni a Fővám téren lévő óriáslyuk? 

Már lassan másfél hét telt el a Budapestre özönvizet szabadító vihar óta, ám a főváros még mindig nyögi a következményeit. Például az elmúlt 9 nap során még mindig nem sikerült helyrehozni az ikonikussá vált Fővám téri óriáslyukat.

Bár a lyukat már elkezdték betömni, de a 47-es és 49-es villamosok még mindig nem járnak, a terület lezárva.

Hogy menni ideig fog tartani a helyreállítás? Abból kiindulva, hogy ennél sokkal kisebb kátyúk eltüntetéséhez is nemegyszer több hét szükségeltetik, még valószínűleg a fővárosiaknak egy ideig együtt kell élniük az óriáslyukkal.

Ferencvárosban például a Határ út - Gyáli út kereszteződésében, a villamossín mellett végig mély kátyú található, amely évek óta nincs kijavítva, a nem messze lévő Táblás utca is tele van úthibákkal.

De hogy ne csak negatív példát hozzunk fel, volt olyan eset is, hogy villámgyorsan tüntették el az úthibát: Újpesten a József Attila utca egyik parkolósávjában volt egy kátyú, amely nem volt éppen túlságosan autóbarát. Az újpesti hatóságok segítségével gyorsan orvosoltuk a problémát!

„A kátyú helyén ma már aszfalt van, a mellette álló fa már szépen beborította akácvirággal, maga az aszfalt teljesen jó minőségű.” – írta egyik kedves térfigyelőnk.

Amennyiben ha te is belefutnál a fenti kátyúhoz hasonló hibába, nyugodtan menj fel a terfigyelok.hu-ra, és jelezd nekünk a problémát.

0 Tovább

Tényleg ennyire szemetelősek lennénk?

"Egy üveg borral a várban" – címmel szerveztek civilek egy eseményt nemrég a facebook oldalán. A közös borozgatás ötlete jónak hangzott elsőre, és a jelentkezők számából (14 ezer fő) kiindulva valószínűleg nem is voltak kevesen az augusztus 6-ra meghirdetett eseményen, ámde úgy tűnik, egy dologra nem igen figyelt oda a borozgató társaság: mi lesz a sok keletkező hulladékkal?

Igaz, a szervezők az esemény előtt felhívták arra a figyelmet, hogy:

 „ A találkozási pont a világörökség része és nem kevésbé a saját büszkeségünk. Ehhez mérten vigyázzunk rá."

Ennek ellenére, mint látható, sajnos hatalmas szemétdombot hagytak maguk után a borozgatók.

Szerencsére már rég elhordták onnan ezt a sok  szemetet, így teljesen tiszta jelenleg a helyszín. A kérdés az, hogy ez egy egyszeri extrém eset volt, vagy tényleg gyakran előfordul, hogy nem igen figyelünk oda a környezetünk tisztaságára.

Félünk, hogy sajnos az utóbbiról lehet szó: a térfigyelők.hu-ra ugyanis többször kaptunk már bejelentéseket szemetelésről, vagy éppen illegális hulladék elhelyezésről. 

Egyik kedves térfigyelőnk Budapestről, nem messze a Dráva utca hajóállomástól küldte be ezt a képet, egy másik bejelentés pedig a Törökverő útról érkezett be hozzánk.

Balatonszabadiról is küldtek nekünk problémákat, itt éppen egy illegális hulladékelhelyezés látható.

Az első két helyszínről már biztosan elszállították a szemetet, az utóbbi ügyön pedig rajta vagyunk.

Amennyiben ha te is felfedeznél valahol egy nagyobb szemétkupacot, akkor nyugodtan  menj fel a terfigyelok.hu-ra, és jelezd nekünk a problémát. 

0 Tovább

Pesti önkormányzatok: hol segítőkészek, hol nem. Hogy van ez?

Sokaknak különböző tapasztalatai lehetnek a hatóságokkal és az önkormányzatokkal, hogyha valami probléma adódik, akkor mennyire is segítőkészek.

Mi, a terfigyelok.hu meglepően tapasztaltuk például, hogy míg Józsefváros mindig segít nekünk a lakossági bejelentések továbbításában illetve megoldásában, addig Ferencváros egyszerűen csak levegőnek néz minket, leveleinkre nem válaszolnak, telefonon pedig nem érjük el őket. Mi is tanácstalanok vagyunk, hogy miért lehet ez.

Józsefváros segítségét a fenti levélben olvasható problémák miatt kértük.  Mint látható, udvariasan és gyorsan válaszoltak nekünk, hamar a helyére is került az új vízgyűjtőrács a Szentkirályi utcában, illetve a Tömő utca egyirányúságát jelző tábla a Bókay János utca irányába.

Sajnos Ferencváros kapcsán nem szolgálhatunk ehhez hasonló siker sztorikkal. Az egy dolog, hogy sem a polgármesteri hivatalt, sem a helyi vagyonkezelési és városüzemeltetési irodát nem sikerül telefonon elérnünk, ezek a hatóságok még emailben sem hajlandóak válaszolni nekünk.

Pedig van probléma a kerületben, nem is egy: a Határ út - Gyáli út kereszteződésében, a villamossín mellett végig mély kátyú található, amely évek óta nincs kijavítva, a nem messze lévő Táblás utca is tele van úthibákkal.

Mi csak remélni tudjuk, ha a ferencvárosi hivatalok nem is válaszolnak a beérkező levelekre, legalább a felmerülő problémák kapcsán nekilátnak intézkedni.

Amennyiben ha te is belefutnál a fenti kátyúhoz vagy táblahiányhoz hasonló hibába, nyugodtan menj fel a terfigyelok.hu-ra, és jelezd nekünk a problémát.

0 Tovább

Rongálják a BKK új jegy- és bérletkiadó automatáit !

A BKK Zrt. 2014 márciusában, az új értékesítési hálózat és stratégia kialakításához igazodva az elektronikus jegyrendszer egyik elemeként kezdte meg az automaták telepítését. 2015 áprilisában már a háromszázadik gépet üzemeltették be. A BKK projektét azonban beárnyékolja az a tény, hogy rengeteg automata esett rongálás áldozatává. 

A Térfigyelők is kaptak két ilyen tárgyú lakossági bejelentést: 
egyrészt Csepelen, az Ady Endre úton a Védgát utcai buszmegállóban lévő BKK gépet, másrészt a Jászay Mari térnél lévő 4-6-os megálló nyugati végén lévő kijelzőt tették tönkre.

Szerencsére miután szóltunk, a Jászai Mari térnél lévő gépet már meg is javították. 


Az eddigi rongálások jellegéből megállapítható a BKK szerint, hogy a cél egyértelműen a károkozás volt. Többször előfordult, hogy egymáshoz közel elhelyezkedő automatákat tettek tönkre, ez történt a Nyugati pályaudvar és a Lehel tér metróállomásnál is: az egymás mellett álló készülékek képernyőjét betörték. 

Ha te is belebotlanál egy olyan BKK automatába, amelynek tönkretették a kijelzőjét, akkor bekültheted a problémát a terfigyelok.hu-ra is, hogy minél előbb kijavíthassák őket.

2 Tovább

Térfigyelők

blogavatar

Mi vagyunk a Térfigyelők! Egy közösségi város- és faluszépítő oldal. Célunk, hogy szebbé, és élhetőbbé tegyük a közvetlen lakókörnyezetünket. Tarts velünk!

Facebook

Utolsó kommentek