Sokaknak különböző tapasztalatai lehetnek a hatóságokkal és az önkormányzatokkal, hogyha valami probléma adódik, akkor mennyire is segítőkészek.

Mi, a terfigyelok.hu meglepően tapasztaltuk például, hogy míg Józsefváros mindig segít nekünk a lakossági bejelentések továbbításában illetve megoldásában, addig Ferencváros egyszerűen csak levegőnek néz minket, leveleinkre nem válaszolnak, telefonon pedig nem érjük el őket. Mi is tanácstalanok vagyunk, hogy miért lehet ez.

Józsefváros segítségét a fenti levélben olvasható problémák miatt kértük.  Mint látható, udvariasan és gyorsan válaszoltak nekünk, hamar a helyére is került az új vízgyűjtőrács a Szentkirályi utcában, illetve a Tömő utca egyirányúságát jelző tábla a Bókay János utca irányába.

Sajnos Ferencváros kapcsán nem szolgálhatunk ehhez hasonló siker sztorikkal. Az egy dolog, hogy sem a polgármesteri hivatalt, sem a helyi vagyonkezelési és városüzemeltetési irodát nem sikerül telefonon elérnünk, ezek a hatóságok még emailben sem hajlandóak válaszolni nekünk.

Pedig van probléma a kerületben, nem is egy: a Határ út - Gyáli út kereszteződésében, a villamossín mellett végig mély kátyú található, amely évek óta nincs kijavítva, a nem messze lévő Táblás utca is tele van úthibákkal.

Mi csak remélni tudjuk, ha a ferencvárosi hivatalok nem is válaszolnak a beérkező levelekre, legalább a felmerülő problémák kapcsán nekilátnak intézkedni.

Amennyiben ha te is belefutnál a fenti kátyúhoz vagy táblahiányhoz hasonló hibába, nyugodtan menj fel a terfigyelok.hu-ra, és jelezd nekünk a problémát.