Az ígéretek szerint, ha minden jól megy, öt éven belül nemcsak a fővárosban, hanem az egész országban a mostaninál is kevesebb „tengelytörő aszfaltseb” között kell lavírozniuk a közlekedőknek. A Budapest Közút Zrt. kommunikációs vezetője  megígérte, hogy néhány év alatt harmadára fog csökkenni a fővárosi kátyúk száma. A Budapest Közút Zrt. új megoldásokkal és szervezeti rendben javítja ötödik éve a rábízott több mint ezer kilométeres úthálózatot.

A gyors és hatékony útjavításokra igen nagy szükség van, a Térfigyelökhőz is rengeteg bejelentés érkezett különböző fajta úthibákkal kapcsolatban. Nemrégiben elkészült videónk is egy ilyen, igaz történetet dolgoz fel. De persze példánkon túl is rendkívül sok kellemetlenséget okozhat akár csak egy aprócska kátyú.

Természetesen nemcsak a fővárosban okoznak gondot az úthibák és rontják a közlekedés komfortját. A kormány országos szinten igen komoly összegeket kíván áldozni a közúti közlekedési infrastruktúra-üzemeltetési és karbantartási feladatainak finanszírozásához.

Ámde addig is, ha például egy ilyen kátyúval találkoznál, mostantól te is tehetsz ellene!

Mi ott jövünk a képbe, hogy a weboldalunk segítségével (terfigyelok.hu) országosan egyszerűbbé, kezelhetőbbé tettük a helyi lakosok számára a bejelentéseket, melyeket aztán továbbítunk az illetékes szerveknek, hatóságoknak, hogy az adott problémát megoldhassák.

Megalakulásunk óta már beszámolhatunk néhány sikersztorinkról: ez a kátyú például Budapesten a József Attila utcában (a Lebstück saroknál) volt megtalálható. Miután felvettük a kapcsolatot a helyi hatóságokkal, közösen gyorsan el tudtuk hárítani a problémát.

A kátyúk, szemétkupacok, parlagfűtelepek eltüntetéséhez azonban ti is kelletek. Rendkívül tetemes anyagi kellemetlenséget is tud okozni akár egy megsérült felfüggesztés, vagy egy kilyukadt kerék.  

Amikor te is belefutsz egy hasonló hibákba, nem kell mást tenned, csak menj fel a terfigyelok.hu-ra, és jelezd nekünk a problémát, s már segítettél is a megoldásában! Tűnjön fel, tüntesd el!