Rengeteg helyet foglalnak azok a gépjárművek, melyekkel már senki nem törődik. Egyes számítások szerint Budapesten akár 12 ezer magára hagyott kocsi állhat utcán, közterületen, PR-parkolókban és bevásárlóközpontok alagsorában.

Vannak közöttük régi, csendben porladó romok illetve alig páréves modellek is. Többségük külföldi rendszámmal vagy rendszám nélkül. Az érdekesség az, hogy amíg régebben szinte kivétel nélkül, öreg, lepukkant autókat kellett elszállítani, addig mostanra már alig néhány éves kocsikat is kivonnak a forgalomból. 

Érdekesképpen a terfigyelok.hu-ra Csepelről kaptunk bejelentéseket elhagyott autókról: Egy Fiat Brava tipusú, metál szürke (kék) színű személygépjármű több mint másfél évet "parkolt" a 1211 Csepel Kiss János altábornagy u. 23 alatti címen. Ezt a kocsit szerencsére miután szóltunk, már egy jóideje el is szálították.

Legújabban arról kaptunk bejelentést, hogy egy piros Opel lejárt (német) forgalmi rendszámmal "parkol" a Kossuth Lajos utca 24. előtt. Már értesítettük a megfelelő hatóságok, reméljük hamarosan elszállítják a sokakat zavaró kocsit.

Amennyiben ha te is belefutnál egy régóta egy helyben parkoló, elhagyott kocsiba, nyugodtan menj fel a terfigyelok.hu-ra, és jelezd nekünk a problémát! Tűnjön fel, tüntesd el!