Mi, a terfigyelok.hu, egy non-profit alapon működő közösségi oldal vagyunk, amelynek célja, hogy szebbé, és élhetőbbé tegye a közvetlen lakókörnyezetünket. Mi úgy probálunk segíteni, hogy a hozzánk beérkező lakossági bejelentéseket továbbítjuk az illetékes szerveknek,hogy az adott problémát megoldhassák. Természetesen mindezt csak akkor, ha a helyi hatóságok, önkormányzatok valóban partnerek is ebben. A Balatonnál sajnos nem ez a helyzet.

A három településsel is (Fonyód, Balatonlelle és Balatonboglár) próbáltunk kapcsolatot kiépíteni. Mint láthatjuk a terfigyelok.hu térképén, vannak arrafelé lakossági bejelentések, problémák szép számmal, egészen pontosan több mint 50-en.

Kezdjük a pozitív példával: Fonyódra elküldtük a helyi problémák listáját, akik szerencsére udvariasan válaszoltak, hogy köszönettel vették bejelentésünket, azokat megvizsgálják, és a költségvetésükhöz mérten orvosolni is fogják majd azokat.

Ez a híbákkal teli út Fonyódon található, pontosan itt:

Balatonlellére is írtunk egy levelet a helyi önkormányzatnak, amire azonban nem kaptunk választ. Telefonon elértük őket, így felhívtuk a figyelmüket a lakossági bejelentéseinkre, illetve kértünk egy email címet, amire elküldhetjük részletesen a problémák listáját.

Válaszként megadták azt az email címüket, amire már a legelőször sem válaszoltak semmit. Így csak marad a reménykedés, hogyha legalább telefonon elértük őket nagy nehezen, akkor kezdeni is fognak valamit a településükön található lakossági bejelentésekkel.

Ez a megálló Balatonlellén található, egészen pontosan itt

Balatonbogláron az önkormányzat megadta, hogy pontosan kinek írjunk a hivatalon belül, hogy történjen is valami. A helyi problémák listáját (miután telefonon is jeleztük hogy mennyi és hol van) elküldtük annak a személynek az email címére, akit az önkormányzat ajánlott. Bár válasz innét nem érkezett, azért reméljük, hogy mégis történni is fog valami.

Ez a híbás járdaszakasz Balatonbogláron található, egészen pontosan itt:

Amennyiben ha te is belefutnál a fentiekhez hasonló hibákba, nyugodtan menj fel a terfigyelok.hu-ra, és jelezd nekünk a problémát! Tűnjön fel, tüntesd el!