Mi vagyunk a Térfigyelők, egy non-profit alapítvány ötlete nyomán álltunk össze azért, hogy közösségi alapon megszépítsük a magyar városainkat- és falvainkat. Meggyőződésünk, hogy lakókörnyezetünk fejlesztésével, elhanyagolt köztereink helyreállításával nem csupán a köztér egy szegletét javíthatjuk meg, állíthatjuk helyre. Úgy hisszük, hogy a parki padok kijavításával, a dühítő kátyúk betömésével, a buszmegállótáblákat elcsúfító tagek leszedésével, az allergiások életét megkeserítő parlagfű eltűnésével, vagy az illegális szeméthegyek eltávolításával párhuzamosan a helyi lakosok közérzete is javulni fog. Az állampolgárok aktív részvételére építő projektünk mindenki számára közösségi élménnyé teszi köztereink helyreállításának folyamatát, a hatóságoknak pedig könnyebbséget és rendszerezettséget jelent a bejelentések kezelésében.

A folyamat végén egy aktív és tettrekész közösség és a hatóságok együttműködése által újjá varázsolt szebb, élhetőbb lakókörnyezetet kaphatunk, amelyet mindannyian magunkénak érzünk, mindannyian szeretünk.

Mi ebben a mi szerepünk?

Mi ott jövünk a képbe, hogy országosan egyszerűbbé, kezelhetőbbé tesszük a helyi lakosok számára a bejelentéseket, melyeket aztán továbbítunk az illetékes szerveknek, hatóságoknak, hogy az adott problémát megoldhassák. Nem csupán továbbítjuk a problémát, de partneri kapcsolatot alakítunk ki a hatóságokkal, és visszajelzünk legnagyobb kincsünknek, a környezete megjobbítására törekvő térfigyelőnknek.

Hogyan épül fel a bejelentéseket a hatóságokkal összekapcsoló rendszerünk?

Létrehoztunk egy virtuális fórumot az állampolgárok és az önkormányzatok között, ahol az emberek egyszerűen bejelenthetik, nyomon követhetik és megbeszélhetik a lakókörnyezetükben felmerülő problémákat. Az oldal a nemzetközileg már bizonyított FixMyStreet projekt módszerét veszi át, adaptálja a hazai környezetre és fejleszti tovább a magyar igényekhez igazítva.

A terfigyelok.hu-n a regisztrációt követően mindenkit várunk, hogy legyen része a közösségünknek, jelentse be a környezetében tapasztalt kisebb-nagyobb, a helyi közösséget érintő problémákat, fennakadásokat.

Végül pedig: miért érdemes követnetek blogunkat?

Ezen az oldalon  tesszük közzé legfőbb eredményeinket, érdekes történeteinket, avagy esetleg azt, hogy a problémamegoldások közepette milyen akadályokba ütköztünk, és remélhetőleg azt is, hogyan sikerült azokat megoldanunk. Reméljük, hogy a terfigyelok.hu és a terfigyelok blogoldala hathatós segítséget fog nyújtani nem csupán a közterülettel kapcsolatos ügyek bejelentésének meggyorsításában, de egy aktív, a környezetéért tenni kész közösség kialakításában is. Hiszen lakókörnyezetünk akkor fog szebbé és élhetőbbé válni, ha nem a szomszédra vársz, hanem észreveszed, Te mit tehetsz érte!

Tűnjön fel, tüntesd el!