Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Rengeteg lakossági bejelentést kaptunk a Balatonról! A helyi hatóságok azonban alig segítenek

Mi, a terfigyelok.hu, egy non-profit alapon működő közösségi oldal vagyunk, amelynek célja, hogy szebbé, és élhetőbbé tegye a közvetlen lakókörnyezetünket. Mi úgy probálunk segíteni, hogy a hozzánk beérkező lakossági bejelentéseket továbbítjuk az illetékes szerveknek,hogy az adott problémát megoldhassák. Természetesen mindezt csak akkor, ha a helyi hatóságok, önkormányzatok valóban partnerek is ebben. A Balatonnál sajnos nem ez a helyzet.

A három településsel is (Fonyód, Balatonlelle és Balatonboglár) próbáltunk kapcsolatot kiépíteni. Mint láthatjuk a terfigyelok.hu térképén, vannak arrafelé lakossági bejelentések, problémák szép számmal, egészen pontosan több mint 50-en.

Kezdjük a pozitív példával: Fonyódra elküldtük a helyi problémák listáját, akik szerencsére udvariasan válaszoltak, hogy köszönettel vették bejelentésünket, azokat megvizsgálják, és a költségvetésükhöz mérten orvosolni is fogják majd azokat.

Ez a híbákkal teli út Fonyódon található, pontosan itt:

Balatonlellére is írtunk egy levelet a helyi önkormányzatnak, amire azonban nem kaptunk választ. Telefonon elértük őket, így felhívtuk a figyelmüket a lakossági bejelentéseinkre, illetve kértünk egy email címet, amire elküldhetjük részletesen a problémák listáját.

Válaszként megadták azt az email címüket, amire már a legelőször sem válaszoltak semmit. Így csak marad a reménykedés, hogyha legalább telefonon elértük őket nagy nehezen, akkor kezdeni is fognak valamit a településükön található lakossági bejelentésekkel.

Ez a megálló Balatonlellén található, egészen pontosan itt

Balatonbogláron az önkormányzat megadta, hogy pontosan kinek írjunk a hivatalon belül, hogy történjen is valami. A helyi problémák listáját (miután telefonon is jeleztük hogy mennyi és hol van) elküldtük annak a személynek az email címére, akit az önkormányzat ajánlott. Bár válasz innét nem érkezett, azért reméljük, hogy mégis történni is fog valami.

Ez a híbás járdaszakasz Balatonbogláron található, egészen pontosan itt:

Amennyiben ha te is belefutnál a fentiekhez hasonló hibákba, nyugodtan menj fel a terfigyelok.hu-ra, és jelezd nekünk a problémát! Tűnjön fel, tüntesd el!

0 Tovább

Máris javításra szorul a nemrég átadott Nyugati tér

Október elején adták át a felújított Nyugati teret. Az egész projektre végül félmilliárd forintot költöttek el, az eredmény azonban hasonló lett, mint a Várkert Bazár kapcsán. Hatalmas hézagok, csúnya illesztés és már most megrepedezett térkövek fogadják azokat, akik ellátogatnak a frissen átadott térre.

Fotó: Velvet.hu

Ennél még nagyobb baj azonban, hogy rendkívül balesetveszélyes lett a Nyugati tér a felújítás után.

Az eddigi széles lépcső kétharmadát ugyanis lekanyarintották, hogy jóval mélyebb, „kiülős” fokokat építsenek a helyére. Így néz ki az egész:

Fotó: 24.hu / Neményi Márton

Elég egyértelmű, hogy ha valaki siet valahova, és nem nézz eléggé a lába elé, akkor a lépcső helyett a „kiülős” részt kezdi el használni, hogy lejuthasson az aluljáróba. A végeredmény így azonban csúnya esés is lehet a végén!

A Velvet.hu kereste fel a helyi önkormányzatot, hogy érdeklődjön a Nyugati tér állapotát illetően. A hivatal válaszából kiderül, hogy tudnak a hibákról, és be van tervezve a például a már most hibás térkövek kicserélése is. A kérdés csak az: nem lehetett volna  még várni a megnyitóünnepséggel, ha ennyi hiba van a téren?

0 Tovább

KRESZ táblák, amelyek balesetet okozhatnak

Utazás közben rengeteg olyan problémás jelzést lehet látni az utak mentén, amelyek vagy egymásnak homlokegyenest ellentmondanak, vagy éppen egymásra vannak ömlesztve. Talán mondani sem kell, hogy a hibás, sokszor egymásnak ellentmondó KRESZ jelzések rendkívül könnyedén tudnak balesetet okozni. Már csak azért is kell tehát óvatosan vezetni, mivel sokszor maguk a KRESZ táblák járulhatnak hozzá veszélyes helyzetekhez. 
 

A mostani összeállításunkban talán ez a probléma a leglátványosabb (vagy a „leglátványtalanabb”). Fonyódon, a Thököly utcában az elsőbbségadás kötelező KRESZ tábla erőteljesen megfakult, legfeljebb alakjáról ismerhető fel. Az illetékeseknek már szóltunk, reméljük hogy mihamarabb kifogják majd cserélni a táblát.

Az fenti kép Budapesten, a X. kerületben lévő Kőér utca – Vak Bottyán utca csomópontjában készült: egyértelműen egymásnak ellentmondó lámpák és táblák voltak kihelyezve, kész szerencse hogy nem történt itt baleset. A térfigyelők ugyanis szóltak már az illetékeseknek, akik megoldották a problémát: a jobbos kiegészítő jelzőfej már le lett takarva.
 

A Hegyalja út és a Fürj utca kereszteződésénél is egymásnak ellentmondó táblák találhatók (Tilos megállni a parkolási zónában?) A táblák mellett pedig ütött-kopott szegélyek is vannak. Itt is „rajtavagyunk az ügyön”. 


Amennyiben ha te is belefutnál a fentiekhez hasonló hibákba, nyugodtan menj fel a terfigyelok.hu-ra, és jelezd nekünk a problémát! Tűnjön fel, tüntesd el!

0 Tovább

Bomladozó díszburkolatok mindenhol

Ismét fel kellett szedni a Budapesten, a Várkert Bazár mellett lévő Lánchíd utca díszburkolatát. A vs.hu az I. kerületi önkormányzattól úgy értesült, hogy eddig a sürgős garanciális hibákat és a műszaki átadás során rögzített hibákat javították. Most már azokat, amelyeket az egyéves garanciális bejárást követően észleltek.

Összességében mintegy 100 négyzetméternyi területen a nagy kockakő-burkolat garanciális hibajavítása zajlik. A munkálatok várható teljes befejezése október vége. Miután garanciális javításról van szó, a költségeket a kivitelező állja.

A térfigyelőkhöz is nem egy bejelentés érkezett már arról, hogy díszburkolataink folyamatosan töredeznek szét, gyakran szorulnak javításra.

Budapesten, a Deák Ferenc téren szétment a díszjárda, enyhén balesetveszélyes, könnyű benne elesni. Már sikerült szólnunk az illetékeseknek, reméljük, hogy hamarosan nekilátnak kijavítani a hibákat.

Nagymaros főterén is hasonló a helyzet, itt szabályosan kijöttek a diszkövek a helyükről. Ha minden igaz, már egy ideje nekiláttak annak, hogy Nagymaros főtere ismét hibamentes legyen.

Van azonban olyan hely, (Budapest, Kolosy tér) ahonnét szintén kaptunk bejelentést arról, hogy a térkő burkolat nincs éppen a legjobb állapotban, ámde sajnos még nem sikerült senkit se elérnünk a helyi önkormányzatnál, aki reagált volna a felkeresésünkre. Reméljük hogy csak azért, mert itt is már elkészültek a javítómunkákkal.

Amennyiben ha te is belefutnál a fentiekhez hasonló hibákba, nyugodtan menj fel a terfigyelok.hu-ra, és jelezd nekünk a problémátt

0 Tovább

Egy évet csúszott a margitszigeti futókör átadása

Még 2014 májusában írták ki az első közbeszerzést az árvízben megrongálódott és amúgy is lehasznált margitszigeti futópálya felújítására. Az első tender eredménytelen volt, majd 2014. július 9-én hirdetettek győztest. És már csak kicsivel több mint egy év kellett, hogy a Főpolgármesteri Hivatal bejelentse, hogy elkészült az 5,3 kilométeres mű.

Az eredetileg három hónaposra tervezett felújítás jócskán elhúzódott, közben pedig a költségek is folyton nőttek. Eredetileg 320 millió forintba került volna a felújítás, ez később 350 millióra módosult. Végül pedig idén már 392,7 millió forintnál álltak meg a költségek, miután az eredeti tervezetből egyszerűen kifelejtették a takarítást – úgy, hogy további több száz milliót a Fővárosi Közterület Fenntartó Zrt. költségei közé számoltak be.

Bár több mint egy évet csúszott a projekt, a sportolók elégedettek a végeredménnyel: már ki vannak táblázva a kutak és a vécék, és a korábban beázó részek is jól bírták a Budapestre lecsapott nagy vihart. A térfigyelő kamerákat még nem szerelték fel, de az ígéretek szerint várhatóan november végére elkészülnek, és decembertől már élesben működnek.

Amennyiben ha a felújítás után mégis belefutnál bármilyen úthibába, nyugodtan menj fel a terfigyelok.hu-ra, és jelezd nekünk a problémát.

0 Tovább

Térfigyelők

blogavatar

Mi vagyunk a Térfigyelők! Egy közösségi város- és faluszépítő oldal. Célunk, hogy szebbé, és élhetőbbé tegyük a közvetlen lakókörnyezetünket. Tarts velünk!

Facebook

Utolsó kommentek