Utazás közben rengeteg olyan problémás jelzést lehet látni az utak mentén, amelyek vagy egymásnak homlokegyenest ellentmondanak, vagy éppen egymásra vannak ömlesztve. Talán mondani sem kell, hogy a hibás, sokszor egymásnak ellentmondó KRESZ jelzések rendkívül könnyedén tudnak balesetet okozni. Már csak azért is kell tehát óvatosan vezetni, mivel sokszor maguk a KRESZ táblák járulhatnak hozzá veszélyes helyzetekhez. 
 

A mostani összeállításunkban talán ez a probléma a leglátványosabb (vagy a „leglátványtalanabb”). Fonyódon, a Thököly utcában az elsőbbségadás kötelező KRESZ tábla erőteljesen megfakult, legfeljebb alakjáról ismerhető fel. Az illetékeseknek már szóltunk, reméljük hogy mihamarabb kifogják majd cserélni a táblát.

Az fenti kép Budapesten, a X. kerületben lévő Kőér utca – Vak Bottyán utca csomópontjában készült: egyértelműen egymásnak ellentmondó lámpák és táblák voltak kihelyezve, kész szerencse hogy nem történt itt baleset. A térfigyelők ugyanis szóltak már az illetékeseknek, akik megoldották a problémát: a jobbos kiegészítő jelzőfej már le lett takarva.
 

A Hegyalja út és a Fürj utca kereszteződésénél is egymásnak ellentmondó táblák találhatók (Tilos megállni a parkolási zónában?) A táblák mellett pedig ütött-kopott szegélyek is vannak. Itt is „rajtavagyunk az ügyön”. 


Amennyiben ha te is belefutnál a fentiekhez hasonló hibákba, nyugodtan menj fel a terfigyelok.hu-ra, és jelezd nekünk a problémát! Tűnjön fel, tüntesd el!