Még 2014 májusában írták ki az első közbeszerzést az árvízben megrongálódott és amúgy is lehasznált margitszigeti futópálya felújítására. Az első tender eredménytelen volt, majd 2014. július 9-én hirdetettek győztest. És már csak kicsivel több mint egy év kellett, hogy a Főpolgármesteri Hivatal bejelentse, hogy elkészült az 5,3 kilométeres mű.

Az eredetileg három hónaposra tervezett felújítás jócskán elhúzódott, közben pedig a költségek is folyton nőttek. Eredetileg 320 millió forintba került volna a felújítás, ez később 350 millióra módosult. Végül pedig idén már 392,7 millió forintnál álltak meg a költségek, miután az eredeti tervezetből egyszerűen kifelejtették a takarítást – úgy, hogy további több száz milliót a Fővárosi Közterület Fenntartó Zrt. költségei közé számoltak be.

Bár több mint egy évet csúszott a projekt, a sportolók elégedettek a végeredménnyel: már ki vannak táblázva a kutak és a vécék, és a korábban beázó részek is jól bírták a Budapestre lecsapott nagy vihart. A térfigyelő kamerákat még nem szerelték fel, de az ígéretek szerint várhatóan november végére elkészülnek, és decembertől már élesben működnek.

Amennyiben ha a felújítás után mégis belefutnál bármilyen úthibába, nyugodtan menj fel a terfigyelok.hu-ra, és jelezd nekünk a problémát.