"Egy üveg borral a várban" – címmel szerveztek civilek egy eseményt nemrég a facebook oldalán. A közös borozgatás ötlete jónak hangzott elsőre, és a jelentkezők számából (14 ezer fő) kiindulva valószínűleg nem is voltak kevesen az augusztus 6-ra meghirdetett eseményen, ámde úgy tűnik, egy dologra nem igen figyelt oda a borozgató társaság: mi lesz a sok keletkező hulladékkal?

Igaz, a szervezők az esemény előtt felhívták arra a figyelmet, hogy:

 „ A találkozási pont a világörökség része és nem kevésbé a saját büszkeségünk. Ehhez mérten vigyázzunk rá."

Ennek ellenére, mint látható, sajnos hatalmas szemétdombot hagytak maguk után a borozgatók.

Szerencsére már rég elhordták onnan ezt a sok  szemetet, így teljesen tiszta jelenleg a helyszín. A kérdés az, hogy ez egy egyszeri extrém eset volt, vagy tényleg gyakran előfordul, hogy nem igen figyelünk oda a környezetünk tisztaságára.

Félünk, hogy sajnos az utóbbiról lehet szó: a térfigyelők.hu-ra ugyanis többször kaptunk már bejelentéseket szemetelésről, vagy éppen illegális hulladék elhelyezésről. 

Egyik kedves térfigyelőnk Budapestről, nem messze a Dráva utca hajóállomástól küldte be ezt a képet, egy másik bejelentés pedig a Törökverő útról érkezett be hozzánk.

Balatonszabadiról is küldtek nekünk problémákat, itt éppen egy illegális hulladékelhelyezés látható.

Az első két helyszínről már biztosan elszállították a szemetet, az utóbbi ügyön pedig rajta vagyunk.

Amennyiben ha te is felfedeznél valahol egy nagyobb szemétkupacot, akkor nyugodtan  menj fel a terfigyelok.hu-ra, és jelezd nekünk a problémát.