Már lassan másfél hét telt el a Budapestre özönvizet szabadító vihar óta, ám a főváros még mindig nyögi a következményeit. Például az elmúlt 9 nap során még mindig nem sikerült helyrehozni az ikonikussá vált Fővám téri óriáslyukat.

Bár a lyukat már elkezdték betömni, de a 47-es és 49-es villamosok még mindig nem járnak, a terület lezárva.

Hogy menni ideig fog tartani a helyreállítás? Abból kiindulva, hogy ennél sokkal kisebb kátyúk eltüntetéséhez is nemegyszer több hét szükségeltetik, még valószínűleg a fővárosiaknak egy ideig együtt kell élniük az óriáslyukkal.

Ferencvárosban például a Határ út - Gyáli út kereszteződésében, a villamossín mellett végig mély kátyú található, amely évek óta nincs kijavítva, a nem messze lévő Táblás utca is tele van úthibákkal.

De hogy ne csak negatív példát hozzunk fel, volt olyan eset is, hogy villámgyorsan tüntették el az úthibát: Újpesten a József Attila utca egyik parkolósávjában volt egy kátyú, amely nem volt éppen túlságosan autóbarát. Az újpesti hatóságok segítségével gyorsan orvosoltuk a problémát!

„A kátyú helyén ma már aszfalt van, a mellette álló fa már szépen beborította akácvirággal, maga az aszfalt teljesen jó minőségű.” – írta egyik kedves térfigyelőnk.

Amennyiben ha te is belefutnál a fenti kátyúhoz hasonló hibába, nyugodtan menj fel a terfigyelok.hu-ra, és jelezd nekünk a problémát.