Magyarország támadás alatt áll, és egyelőre nem úgy tűnik, hogy csapataink nyerésre állnak. Akármilyen eszközöket is vetünk be ellenségünk ellen, mégis úgy tűnik, az főnixmadérként évről évre újból kikelve többszázezer magyar életét keseríti meg.

Hazánk két szempontból is veszélyezett a parlagfű elleni harcban: egyrészt a kutatások szerint lassan minden második magyar szenved allergiától, másrészt egész Európában nálunk a legnagyobb a parlagfű-szennyezettség. Igen, valódi parlagfű nagyhatalom lennénk.

 Ennek a problémának a kezelésére találtuk ki a térfigyelők honlap azon funkcióját, amellyel egyértelműen jelezhetők a megtalált parlagfűtáblák, gondozatlan, parlagfűvel szennyezett területek. Amennyiben te is láttál parlagfűvel szennyezett területet, nincs más dolgod, mint bejelenteni a pontos helyét, hogy értesíthessük a megfelelő hatóságokat, így pedig elkezdődhet a gyomnövény kiirtása!

Magyarországon többszázezren szenvednek a parlagfűtől, épp ezért rendkívül fontos a folyamatos irtásuk. A gyomnövény az enyhén savanyú, homokos vályogtalajt kedveli, de más területen is megél. Leggyakrabban utak és vasúti sínek mentén, parlagon hagyott területeken, nem megfelelően gyomirtott és bolygatott földeken fordul elő.  

Sokszor nehéz kinyomozni, hogy a föld épp kihez tartozik, hol is kellene bejelenteni a parlagfűszennyezett területet. Éppen ezért találtuk ki a térfigyelők honlap azon funkcióját, amellyel jelezhetők a megtalált parlagfűtáblák, gondozatlan, parlagfűvel szennyezett területek.

A parlagfű egy roppant agresszívan terjeszkedő, az őshonos növényeket kiszorító kártékony gyom, amelynek a virágpora súlyos allergiát okoz. A parlagfű pollenje a légutakon keresztül jut kapcsolatba szervezetünkkel, ennek megfelelően az általa okozott allergia elsősorban szénanáthás és asztmás tüneteket okoz, mint például az orrviszketés, szájpadviszketés, tüsszögés, orrfolyás, szemviszketés, könnyezés. Az asztma tünetei lehetnek a köhögés, fulladás, nehéz légzés, elsősorban az éjszakai, hajnali órákban.

Mivel a parlagfű elleni védekezés minden évben nagy kihívás elé állítja a gazdálkodókat, ezért ha nekik kérdésük van a parlagfű elleni védekezéssel kapcsolatban, forduljanak bizalommal a megyei kormányhivatalok növény-, és talajvédelmi szakembereihez, valamint a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara tagjaihoz, akik szakértelmükkel segíteni fogják a földhasználókat a parlagfű elleni védekezés során a leghatékonyabb, és legmegfelelőbb módszerek kiválasztásában.

Mindenki másnak pedig ajánljuk honlapunkatahová feltöltheti a pontos hely megjelölésével, ha látott parlagfűvel szennyezett területet. Ezzel reméljük, hatékonyabbá tehetjük a gyomnövény elleni küzdelmet, megkönnyítve ezzel többmillió allergiás honfitársunk életét.

Küldjetek be ti is a lakókörnyezetetekben található problémákat! Mi pedig értesítjük a megfelelő hatóságokat!
terfigyelok.hu
A Facebook oldalunkat pedig itt találhatjátok!