Külön öröm a térfigyelők számára, hogy már nem csak a fővárosból, hanem Győrből is érkezik bejelentés hozzánk. Egyik kedves térfigyelőnk jelentette ugyanis, hogy egy elferdült csatornafedél már balesetet is okozott. Mi a szokásos módon felvettük a kapcsolatot a helyi hatóságokkal, ezután azonban olyasmi történt, ami korántsem mindennapos kis hazánkban!

Nem csupán annyi történt, hogy az ottani víziközmű szolgáltató a szokásosnál sokkal könnyebben fel tudtuk venni a kapcsolatot, sőt partnerek voltak a lakossági bejelentések továbbításában. A győri Pannon-Víz Zrt. ugyanis villámgyorsan ki is javította a hibákat, majd vissza is jeleztek nekünk a fejleményekről!

Hogy kik vagyunk mi? Mi vagyunk a Térfigyelők, egy non-profit alapítvány ötlete nyomán álltunk össze azért, hogy közösségi alapon megszépítsük a magyar városainkat- és falvainkat. Meggyőződésünk, hogy lakókörnyezetünk fejlesztésével, elhanyagolt köztereink helyreállításával nem csupán a köztér egy szegletét javíthatjuk meg, állíthatjuk helyre. Úgy hisszük, hogy a parki padok kijavításával, a dühítő kátyúk betömésével, a buszmegállótáblákat elcsúfító tagek leszedésével, az allergiások életét megkeserítő parlagfű eltüntetésével, vagy az illegális szeméthegyek eltávolításával párhuzamosan a helyi lakosok közérzete is javulni fog.

Az állampolgárok aktív részvételére építő projektünk mindenki számára közösségi élménnyé teszi köztereink helyreállításának folyamatát, a hatóságoknak pedig könnyebbséget és rendszerezettséget jelent a bejelentések kezelésében. További részleteket a Térfigyelőkről itt olvashatsz. A Facebook oldalunkat pedig itt találhatod.

Íme a két bejelentés, amelyet mi továbbítottunk a Pannon-Víz Zrt.-nek:

A Mónus Illés utca és Nagy Imre út kereszteződésében elferdült egy csatornafedél, amely még balesetet is okozott.

https://img.reblog.hu/blogs/22615/unnamed-3d176.jpg?w=640A Hársfa utcai posta előtt egy pedig egy víznyelőrács süllyedt meg és billent be.

Külön öröm számunkra, hogy miután gyorsan utánajártak a bejelentéseinknek, még meg is köszönték nekünk, hogy segítettünk a probléma elhárításában.

Reméljük, a jövőben egyre gyakrabban fogunk tudni beszámolni az ehhez hasonló pozitív példákról! Addig is regisztráljatok, küldjétek be környezetetek problémáit oldalunkra, legyetek ti is aktív Térfigyelők

Tűnjön fel, tüntesd el! 

Küldjetek be ti is a lakókörnyezetetekben található problémákat! Mi pedig értesítjük a megfelelő hatóságokat!
terfigyelok.hu
A Facebook oldalunkat pedig itt találhatjátok!