A Balaton 2002-ben vált teljesen körbebiciklizhetővé. A hossza 201,9 km, ebből 95,1 km az önálló kerékpárút. A „bringaturizmus” annak ellenére virágzik, hogy több helyen az utak állapota nem éppen tökéletes. (A múltheti vihar miatt pedig biztos lett nem jobb.) Azonban nem csak a bicikli utakkal van probléma, a jelzőtáblák állapota is hagy némi kívánnivalót maga után.

Egyik kedves térfigyelőnk küldött be jó néhány problémát a Balaton déli partja mentéről. Aki arra adná a fejét, hogy egy bringatúrára menjen, mindenképp legyen körültekintő és óvatos, ugyanis bármikor ehhez hasonló problémákkal futhat össze az ember, ha a Balaton mentén biciklizik.

A Balatoni kerékpárút Fonyód-Balatonboglár közötti, Erzsébet tábor előtt vezető szakaszán hol rengeteg kátyú van, hol pedig tömérdek elszáradt növényi maradvány vagy száraz toboz, melyek igen könnyen defektet tudnak okozni a kerékpárok abroncsaiban.

Az előbbi problémához közel a Balatoni kerékpárút kezdetét/végét és az elsőbbségi viszonyokat jelző táblák nem láthatóak, mert növényzet borítja őket.

Mi, a Térfigyelők azon vagyunk, hogy a fenti hibákat továbbítsuk a megfelelő hatóságoknak, hogy azok megoldhassák őket minél előbb. Amennyiben ha te is belefutnál ehhez hasonló hibákba, nyugodtan menj fel a terfigyelok.hu-ra, és jelezd nekünk a problémát.